Carbofol®

е хемиски резистентна геомембрана со мазна структурно-релјефна  површина за примена при изолирање.

Carbofol® е мултифункционален

Carbofol® геомембраните обезбедуваат целосна изолација од дури и најтоксичните материи. Рутински монтирани како дел од изолација на основа на депонии, како и капаци, Carbofol® ги штити подземните води од контаминација. Дури и најстрогите регулативи и контроли за чување, полнење, ракување, производство, третман и употреба на контаминирани течности, како што е германскиот Закон за заштита на води (WHG) и британскиот Закон за заштита на животната средина (EPA), се лесно задоволени со Carbofol®. Производот, исто така, е подобен за вода за пиење и примени за нетоксично ограничување, како што се конструкции за пренос на вода, канали или езерца. Исто така, може да се развијат индивидуални решенија за пострмни косини со употреба на нашиот MegaFriction материјал со структурирана површина со повисоки коефициенти на фрикција за поголема безбедност.

Предности на Carbofol®

- можни разновидни примени за запечатување
- одлична хемиска отпорност поради избраните суровини
- без цедење на пластификаторот
- крајно високо истегнување при едноаксиална и мултиаксиална деформација
- висока отпорност од пукање
- многу висока UV отпорност
- пренос на силата на смолкнување независно од насоката со структурни површини
- големи поврзани агли на фрикција со релјефно структурна површина
- целосна контрола на квалитет од смолата до готов производ
- предности за монтажа со до 9.40 м широк заштитен покрив
- високиот индекс на проток на топење овозможува одлична
- перформанса на заварување, мазни рабови со отстранлива
- пластична лента за чиста површина на заварување и линии на преклопување
- издржлив производ со повеќе од 40 години проектно искуство
- исто така достапен согласно GM-13 и со BAM и DIBt одобрение
- Сертифициран со ISO 9001
- Означен со CE

Carbofol® е безбеден

Во 1989 Carbofol® стана првата геомембрана сертифицирана од страна на Сојузниот Институт за Испитување и Истражување на Материјали (BAM).  Моментално, Carbofol® HDPE  507 (мазен и структурен) 2.5mm дебелина се BAM сертифицирани за употреба во инженерство на депонии. За примена при заштита на подземни води, Carbofol® геомембраните (2.0mm) се сертифицирани од страна на Германскиот Институт за Градежна Технологија (DIBt) и се, исто така се разбира, достапни согласно GM 13 условите. Дополнителни меѓународни сертификати за Carbofol® се издадени во, помеѓу другите, повеќето европски држави. Огромната производна контрола на квалитетот и контролата на квалитетот од трети страни овозможуваат целосна документација на производството од суровина до готов производ. Carbofol® е крајно издржлив и, исто така, е крајно хемиски и УВ резистентен.  Заварувањето на шевовите и поправките се прават со најсовремената опрема за заварување, што ги евидентира сите релевантни податоци при извршувањето на заварувањето. Испитувањата со воздушен притисок или со вакуум ја потврдуваат цврстината на шевовите, за да имате доверба во завршената работа.

Carbofol® е економичен

Со употреба на најнапредна технологија на заварување и со овластени експерти за монтажа, можни се брзи и ефикасни програми за монтажа. Супериорната можност за заварување на Carbofol® значи побрза монтажа, олеснувајќи го побрзото одобрение на вашите проекти.

Carbofol® е едноставен

Страничните ознаки на ролните ги наведуваат соодветните растојанија за преклопување за екипите за заварување и заштитните ленти на рабовите одржуваат чиста површина пред заварувањето. Конструктивните детали како што се приклучоци и пенетрации лесно се изведуваат директно на лице место. Целиот процес е лесен за монтерот.

Заклучок:

Децениите на успешни примени се доказ за високиот квалитет на Carbofol® и за нашата посветеност кон совршеност. Индустријата го познава Carbofol® поради неговото непроблематично производство и монтажа, дури и кога се исполнуваат најстрогите услови за дозвола. Ова значи најбезбеден и највисок квалитет достапен за вашите проекти.

Македонски